Elektrische step zakelijk inzetten

Op zakelijk gebied wint het inzetten van een elektrische step steeds meer terrein. Menig ondernemer heeft de voordelen van deze e-steps al ontdekt. Hierbij gaat het vooral om grote distributiecentra, magazijnen of andere bedrijfshallen van grote omvang. Werknemers moeten hier vaak grote afstanden afleggen om hun werk op de juiste manier uit te kunnen voeren.

Opgeteld kan deze afstand oplopen tot wel tientallen kilometers per dag. Daarnaast werkt een elektrische step op de werkvloer efficiënt werken in de hand. Dit vervoersmiddel bespaart de medewerker tijd welke vervolgens weer gebruikt kan worden voor belangrijkere zaken. Het is dan ook niet zo vreemd dat steeds meer ondernemers ervoor kiezen om de elektrische step zakelijk in te gaan zetten.

E-steps inzetten op de werkvloer

Efficiënt en doelmatig werken wordt steeds meer gezien als de nieuwe trend in het bedrijfsleven. Deze standaard zorgt ervoor dat er zoveel mogelijk resultaat kan worden behaald met zo min mogelijk inspanning en handelingen. Vooral zakelijk is dit van groot belang. Doordat werknemers geen lange afstanden meer hoeven te lopen, raken ze minder vermoeid. De focus en aandacht blijft daardoor gericht op de werkzaamheden. Op deze manier worden er minder fouten gemaakt in het productieproces en is de werknemer productiever. Uiteindelijke heeft dit weer een positief effect op de bedrijfsresultaten.

Voor welk soort bedrijven is een elektrische step geschikt?

Een elektrische step is zakelijk inzetbaar voor verschillende soorten bedrijven. Over het algemeen kan overal waar werknemers meerdere keren per dag lange afstanden moeten afleggen een elektrische step worden ingezet. Dit kan een groot distributiecentrum zijn, een opslag of een bedrijf met een groot magazijn. Maar, ook voor bedrijven die te maken hebben met een buitendienst is een elektrische step een uitkomst. 

Hierbij kun je denken aan een vakantiepark, camping of bijvoorbeeld een groot hoveniersbedrijf. Hoewel de afstanden op het eerste gezicht niet immens groot lijken, wordt dit een ander verhaal als deze meerdere keren per dag moeten worden belopen. Een elektrische step zakelijk inzetten is dan een prima oplossing. Daarnaast zijn de steps eenvoudig te manoeuvreren door smalle gangen of beperkte ruimtes. Door de makkelijke bediening kan elke werknemer overweg met een elektrische step.

Elektrische steps inzetten binnen een duurzame onderneming

Alles moet tegenwoordig duurzaam en bewust. Dit geldt niet alleen voor de bedrijfsprocessen, maar zeker ook voor de structuur binnen de onderneming. Ook dat is de reden dat steeds meer bedrijven kiezen voor het gebruik van een elektrische step. Ze produceren geen schadelijk uitstoot en zijn daarmee niet belastend voor het milieu. Ondernemingen leveren hiermee een belangrijke bijdrage aan duurzaamheid.

Daarnaast zijn e-steps makkelijk in gebruik en kunnen ze met een zwaar motorvermogen maximaal worden belast. Dat maakt ze geschikt voor vrijwel elke werknemer. Door de ruime actieradius van de e-step accu kunnen ze eenvoudig de hele dag dienst doen als vervoersmiddel. Een elektrische step zakelijk inzetten is een verantwoorde keuze. Dit geldt zowel voor de werknemer als onze eigen leefomgeving. Daarnaast kan er binnen de bedrijfsstructuur optimaal gewerkt worden aan tijdsbesparing en efficiënt werken.

Elektrische steps zijn tegenwoordig vooral populair in grote distributiecentra. Vanuit deze bedrijven worden verschillende soorten goederen ontvangen en vervoerd naar de juiste bestemming. De opslag van deze goederen vereist ruimte. De bedrijfshallen zijn dan ook vaak aanzienlijk van omvang en bestaan in de meeste gevallen ook nog eens uit verschillende afdelingen. Dit is noodzakelijk omdat de betreffende goederen moeten worden opgeslagen, geselecteerd en vervolgens moeten worden getransporteerd naar een andere locatie. Met deze grote ruimtes kan het werkproces optimaal uitgevoerd worden. Medewerkers in de logistieke branche hebben door de ruime opzet van de hallen dagelijks te maken met lange loopafstanden. Verdeeld over de dag neemt de looptijd tot wel 60 minuten in beslag. Daarnaast raken medewerkers sneller vermoeid waardoor er eenvoudiger fouten in het werkproces kunnen ontstaan. Dit heeft niet alleen impact op de veiligheid, maar ook op de productiviteit.

Met de komst van de elektrische step kan dit voorkomen worden. Dit groene transportmiddel geeft medewerkers de mogelijkheid om zich eenvoudig en moeiteloos door de hallen te kunnen bewegen. Het overbrengen van informatie of het controleren van productieprocessen gaat hiermee een stuk sneller. Door de tijdsbesparing kan de medewerker zich tevens bezighouden met meer essentiële werkzaamheden. Elektrische steps voor distributiecentra kennen daarnaast nog meer voordelen. Deze steps worden aangedreven door een accu waardoor er geen uitstoot van schadelijke stoffen plaatsvindt. De luchtkwaliteit binnen het bedrijf wordt daardoor niet aangetast waardoor er een belangrijke bijdrage wordt geleverd aan een gezonde werkplek. Een e-step heeft daarnaast een prima actieradius waardoor intensief gebruik geen enkel probleem oplevert. Het opladen van de accu gaat tevens snel. Daarnaast kan de accu via elk gewenst stopcontact opgeladen worden wat zorgt voor een optimaal gebruiksgemak.

Elektrische steps voor distributiecentraE-step inzetten in een distributiecentrum

Steeds meer op- en overslagbedrijven kiezen voor het gemak van een e-step. Daarmee wordt het personeel ontzien van het lopen van lange afstanden binnen het bedrijf. De tijdsbesparing welke behaald wordt met een elektrische step, draagt tevens bij aan een besparing in de kosten. Als medewerkers langer bezig kunnen zijn met hun taak in plaats van met randzaken, wordt de productiviteit verhoogd waardoor er meer winst behaald kan worden. Daarnaast is een e-step ook een makkelijk te manoeuvreren vervoersmiddel dat vooral in distributiecentra zijn draai goed kan vinden. Smalle gangpaden of pallets met goederen vormen geen obstakel voor de elektrische step. Door de eenvoudige bediening kan elke werknemer de e-step besturen. De maximale belasting is ruim voldoende om een volwassen persoon op een veilige manier te kunnen vervoeren.

In de huidige maatschappij zijn duurzaam en groen de toverwoorden. Steeds meer ondernemers hechten waarde aan verantwoorde bedrijfsprocessen die naast tijdswinst en kostenefficiëntie ook een bijdrage leveren aan een betere leefomgeving. Dat is direct de reden waarom distributiecentra steeds vaker kiezen voor het inzetten van elektrische steps. Ook bedrijven in andere branches weten de voordelen van e-steps slim in te zetten binnen een onderneming. De elektrische step verovert daarmee niet alleen het straatbeeld in grote steden, maar krijgt ook steeds vaker de goedkeuring van de zakelijke markt.